Traffik Tinggi Ke Blog / Website Anda

Bagaimana Untuk kita meningkatkan traffik ke blog/ website kita?

- selain daripada memasukkan link anda ke search engine, ada lagi cara yang boleh kita praktikkan.

Cara yang ingin saya katakan disini bukanlah cara yang baru, akan tetapi ramai juga author2 blog yang tidak tahu betapa pentingnya cara ini.

Mudah sahaja caranya. Anda ada blog? Info menarik? Tapi tiada pembaca/pengunjung?

Cara yang sering digunakan oleh blogger ialah bertukar link antara blogger. Anda tahu mengapa? Secara tidak langsung anda sudah mendapat pengunjung bukan? Selain itu, anda juga dapat pengunjung yang tidak disangka. Apa itu?

Pengunjung yang saya maksudkan ialah pengunjung blog orang lain. Saya katakan begini kerana secara tidak langsung, pelawat/pengunjung blog yang ada link anda tadi akan klik link direct ke blog anda. Dari sinilah anda akan mendapat pelawat.

Belum cukup dengan itu? Anda ada artikel yang menarik? Inilah peluang anda, gunakannya sebaik mungkin. Caranya anda submit @ hantar artikel anda tadi ke blog/web info yang mengumpul pelbagai maklumat. Saya tidak menyatakan link webnya disini kerana bukan itu yang saya ingin bincangkan.

Seterusnya, jangan pula anda menghantar artikel anda tadi secara membuta tuli. Maksud saya, masukkan back link anda. Tetapi jangan SPAM. Ingat search engine tidak suka SPAM.

Back link ini dapat meningkatkan traffik ke blog anda. Tidak percaya?? Cuba la dua cara yang saya katakan diatas.

1. Bertukar link dengan blogger lain.
2. Menghantar artikel anda ke blog/web yang mempunyai traffik yang tinggi.

Sebelum saya terlupa, daripada anda memasukkan link URL anda ke search engine, lebih baik anda memasukkan link anda ke blog/web yang sudah berada di ranking yang tinggi di search engine. Ini kerana search engine akan lebih mudah mencari blog anda.

**Kepada sesiapa rakan blogger yang ingin bertukar link dengan saya, saya amat galakkan. Tetapi tolong ADD terlebih dahulu link saya iaitu Free Space Ads. Kemudian anda boleh beritahu di komen di blog saya. Anda pasti mendapat traffik yang tinggi.

Semoga info & tips ini berguna.


credit: soleh


UltraRefer is a unique tell-a-friend tool that allows you to tell your friends about this blog.


0 Comments:

Post a Comment

Please don't spam on here..